Ανακοίνωση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. εν όψει των εθνικών εκλογών Σεπτεμβρίου 2015
Αρ. πρτ.53/2015
Πειραιάς 14 Σεπτεμβρίου 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 7 / 2015
Εθνικές Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
Αγαπητοί Συνάδελφοι
Στις 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε με την ψήφο μας να αναδείξουμε την νέα Κυβέρνηση της χώρας .
Η ΑΝΕΑΕΔ πιστή στις αρχές της, μια εκ των οποίων είναι η ανεξαρτησία της, και σεβόμενη τα μέλη της, κατά την πάγια τακτική της παραμένει έξω και από αυτήν την προεκλογική αντιπαράθεση.
Αυτό δεν σημαίνει ότι :
•Ξεχνάμε την απαξίωση της Εθνικής Άμυνας της πατρίδας μας και τις απώλειες των έξι (6) τελευταίων χρόνων οι οποίες, με την εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών, τις αυξήσεις του ΦΠΑ, την υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, την υποκλοπή από τα ασφαλιστικά μας ταμεία των χρημάτων μας με την εφαρμογή του PSI, τις άδικες ρυθμίσεις του εργασιακού των αποστράτων, τις αλλεπάλληλες και παράνομες, σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, πολλαπλές μειώσεις των αποδοχών μας, οδήγησαν στην καταρράκωση του βιοτικού μας επιπέδου και στην φτωχοποίηση εμάς και τις οικογένειες μας.
•Ξεχνάμε ποιοι με τις πράξεις ή παραλήψεις τους συνέβαλαν σε αυτό.
•Παραιτούμαστε του διεκδικητικού πλαισίου και των προσπαθειών μας για την ανάκτηση όσων μας έχουν αφαιρεθεί με τρόπους βάρβαρους και παράνομους.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι :
•Η ΑΝΕΑΕΔ από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα σε όλους τους τόνους και σχεδόν με όλους τους τρόπους προσπάθησε να προβάλει τα προβλήματα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο μόνη της ή σε συνεργασία και με άλλους φορείς αγωνίζεται για την αποτροπή των αντιλαϊκών μέτρων και την ανάκτηση όσων μας έχουν αφαιρεθεί
•Δυστυχώς οι προβλέψεις της ΑΝΕΑΕΔ όπως είχαν διατυπωθεί σε κείμενα και ανακοινώσεις, όπως η ανακοίνωση 17/14 της 18ης Δεκεμβρίου 2014, η απόφαση και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της 22ας Μαρτίου 2015, η ανακοίνωση και κάλεσμα 5/15 της 18ης Ιουνίου 2015 και η ανακοίνωση 6/15 της 14ης Αυγούστου 2015 επιβεβαιώθηκαν πλήρως.
•Σχεδόν το σύνολο των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τα οποία ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές, είχαν γίνει κοινωνοί των προβλημάτων, των αδικιών και των παρανομιών και είχαν εκφράσει την άποψη ότι θα έπρεπε να υπάρξει θεραπεία αλλά δεν έπραξαν σχεδόν τίποτα.
•Η προσπάθεια να διεκδικήσουμε, από καλύτερες θέσεις, με αισιοδοξία, δυναμικά, μαζικά και ενωτικά ότι μας στέρησαν και να αποτρέψουμε όσα αρνητικά δρομολογούν κάποιοι για μας είναι συνεχής.
Η ΑΝΕΑΕΔ πιστή στις αρχές της και τις θέσεις της και πιστεύοντας ότι πρέπει να αποτραπεί τυχόν περαιτέρω υποβάθμιση τόσο της Αμυντικής ικανότητας της χώρας όσο και του ήδη καταρρακωμένου βιοτικού μας επιπέδου και νέας φτωχοποίησης μας καλεί τους Προέδρους και Γραμματείς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου να δεσμευτούν δημόσια και επίσημα ότι μετά τις εκλογές, από όποια θέση κατέτουν, θα αναλάβουν όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για :
Να αρθούν όλες οι άδικες και απαράδεκτες σε βάρος μας ρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στο εργασιακό των αποστράτων, τον ρατσιστικό ηλικιακό διαχωρισμό, τους νόμους Ν.3865/10 (Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού - Επιβολή ΕΑΣ), Ν.3986/11 (Επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου - Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης), 4002/11 (Τροποποίηση Συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας), Ν.4024/11 (Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις - Μείωση σύνταξης), Ν.4051/12 (Ρυθμίσεις Συνταξιοδοτικού - Μείωση Σύνταξης) και Ν.4093/12 (Έγκριση Μεσοπρόθεσμου 2013-2016 - Μείωση Σύνταξης) ο οποίος χαρακτηρίστηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός καθώς και με όλες τις εφαρμοστικές ρυθμίσεις των παραπάνω νόμων.
•Να επιστραφούν στα Ταμεία μας όλα τα χρήματα τα οποία μας υπέκλεψαν με την εφαρμογή του PSI.
•Να εφαρμοστούν πλήρως οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ΕΣ για την αποκατάσταση των αποδοχών. Αυτό, θα μπορούσε στην παρούσα περίοδο, να χαρακτηριστεί σαν το ελάχιστα αποδεκτό χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τον στόχο μας για την ανάκτηση όσων μας έχουν αφαιρεθεί αυτήν την εξαετία.
Συνάδελφοι, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τις ώρες ευθύνης δεν χωρούν αισθήματα απογοήτευσης, σύγχυσης και θυμού και δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Γι’ αυτό, ας μας επιτραπεί η υπενθύμιση ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν είναι απλή συνταγματική υποχρέωση αλλά ύψιστο δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον.
Για την ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ
Ο Πρόεδρος
Γιώργος Ροΐδης 
Αντιναύαρχος ε.α
-->   -->   [ pdf ]      -->   -->   [ doc ]