Όταν προ ημερών, προέκυψε η τραγωδία στο Φαρμακονήσι, διάβαζα-έβλεπα-άκουγα με αηδία, τις νοσηρές αναλύσεις, τις παραληρηματικές δηλώσεις, το μένος, την εμπάθεια και την αήθη σκοπιμότητα των γνωστών-άγνωστων «ειδικών», να μιλούν για την εγκληματική δράση και συμπεριφορά της Ελληνικής Ακτοφυλακής, που «….έπνιξε βίαια, που δολοφόνησε δυστυχισμένους λαθρομετανάστες …..»!!

Ρεπορτάζ και δηλώσεις στα κανάλια, με τις δυστυχισμένες υπάρξεις, που μέσω της «δασκαλεμένης» θυματοποίησης τους, επιδίωκαν να επιρρίψουν ευθύνες στο Κράτος, να εκμεταλλευτούν τη συναισθηματική φόρτιση όλων μας και να εκμαιεύσουν έτσι μια μοίρα στον ήλιο. Τα δριμύ κατηγορώ και οι ατέρμονες καταγγελίες των «ευαίσθητων» σπεκουλαδόρων, σε όλα τα επίπεδα, έφθασαν στο σημείο να ζητούν …. καταναγκαστικά έργα για το πλήρωμα του Περιπολικού της Ε.ΑΚΤ., την παραίτηση του Αρχηγού Λ.Σ., δυο-τριών Υπουργού και του Πρωθυπουργού, ενώ (όπως και σε κάθε ευκαιρία) κατήγγειλαν και τη Χώρα ΜΑΣ, σ’ όλους τους διεθνείς Οργανισμούς, κάνοντας για ακόμα μια φορά τη Χώρα μας, ρεζίλη !!!!!!

Η στοχευμένη διαπόμπευση, έχει γίνει πια η δύναμη της «επικοινωνίας» και αυτή με τη σειρά της, το «εργαλείο» της πολιτικής αντιπαράθεσης για την εξουσία !! Και επειδή, στην «εξουσία ΚΑΝΕΙΣ δε γύρισε την πλάτη», αυτή η σαπίλα έχει εισχωρήσει, σ’ όλα τα στρώματα της κοινωνίας. ΟΛΟΙ λένε κάτι, διότι ΚΑΠΟΥ αποσκοπούν και ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ενδιαφέρει η αλήθεια και η λογική !!

Στο βωμό της σκοπιμότητας τους, δεν θέλουν να αντιληφθούν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην άσκηση του καθήκοντος τους, τα στελέχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ, αλλά και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, για να προασπίσουν την Εθνική Ασφάλεια και τα Ελληνικά Συμφέροντα στα τεράστια θαλάσσια σύνορα μας και να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, σε μια ….. «αναρχίζουσα» Πολιτεία, απέναντι στην εκτεταμένη παραβατικότητα, στο ραγδαία διογκούμενο κοινό έγκλημα και την ποικιλώνυμη τρομοκρατία !!

Αντιλαμβάνομαι και εν μέρει κατανοώ (τα κίνητρα) ότι, οι εκάστοτε σπεκουλαδόροι ενεργούν εξ επαγγέλματος, οι πειθήνιοι κομματικοί παραστάτες από υποχρέωση και οι άβουλοι «ακολουθητές» τους από άγνοια ή ανοησία (αυτά τους βολεύουν, αυτά λένε και δυστυχώς, οι πολλοί τα χάφτουν αμάσητα).

Όμως δεν κατανοώ, ντρέπομαι και οικτίρω, όλους «ΑΥΤΟΥΣ», που εξ εμπειρίας, θέσεως και επαγγέλματος, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί στις κρίσεις τους, διότι έχουν στο παρελθόν τέτοιες εμπειρίες …. «ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ» του εγκλήματος, έχουν επιχειρήσει ώρες πολλές, μέσα στο σκοτάδι, το κρύο και τη θαλασσοταραχή, για να εντοπίσουν «παρείσακτους», να τους αποτρέψουν και παράλληλα να τους προστατέψουν (στις παράτολμες ενέργειες των) και να τους διασώσουν όταν απαιτηθεί, ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ τη δική τους ζωή και ακεραιότητα και όμως σήμερα και με κάθε ευκαιρία, «ΑΥΤΟΙ» (οι έμπειροι) λύνουν τη φαρμακόγλωσσα τους και χύνουν αβίαστα το φαρμάκι τους, κατά των σημερινών νέων στελεχών !!

Ποιο συμφέρον και ποιος αρρωστημένος νους είναι δυνατόν, τέτοιους έμπειρους ανθρώπους – πρώην στρατιωτικούς, λιμενικούς και αστυνομικούς – να τους οδηγεί σε σχολιασμούς και δηλώσεις, που να αφήνουν έστω και υπονοούμενα ότι, το πλήρωμα του περιπολικού της ΕΛ.ΑΚΤ. ενήργησε αντιεπαγγελματικά ή και με ενδεχόμενο δόλο, στην περίπτωση της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, ώστε να αφήσει αβοήθητους και να πνίξει ανθρώπους !?!?!? Ότι δηλαδή, ένα ολόκληρο πλήρωμα περιπολικού σκάφους, συνωμότησε ώστε, πρώτα να βουλιάξει τη βάρκα με τους λαθρομετανάστες και μετά ….. πάσχιζε για να τους σώσει!!!

Ποια λογική και ποια ηθική είναι αυτή, που τους ωθεί να βάζουν πάνω από το «λόγο» ενός υπεύθυνου Κυβερνήτη, ενός εκπαιδευμένου πληρώματος, ενός ορκισμένου κρατικού λειτουργού, το «λόγο» λόγο ενός Τουρκοέλληνα βρωμερού έμπορου ψυχών, ενός παράνομου, ενός εγκληματία και ενός τρομοκράτη …… ΠΡΙΝ καν διεξαχθεί έρευνα ΠΡΙΝ καν έχουν κάποιο τεκμήριο – απόδειξη ή έστω και ενδείξεις !!

Κανένας και τίποτα δεν είναι ΤΕΛΕΙΑ σ’ αυτή την ζωή και ΟΛΟΙ κάνουμε τα λάθη μας, τα οποία βαρύνονται κάθε φορά, από τη σκοπιμότητα, τις ιδιαιτερότητες τέλεσης και το συναίσθημα της ευθύνης μας. Αλλά, μέχρι να αποδειχθεί η ευθύνη αυτή, κανένας δε μπορεί να θεωρείτε εκ προοιμίου υπαίτιος ή και ΕΝΟΧΟΣ !!

Όλοι λοιπόν αυτοί οι «Φαρμακόγλωσσοι», ας ξαναδιαβάσουν ΤΩΡΑ προσεκτικά, για τα τελευταία ευρήματα της έρευνας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και ας αναλογιστούν νοερά, τις δικές τους ανάλογες στιγμές «συμβάντων», μιας αποτροπής, μιας έρευνας-διάσωσης, μιας περισυλλογής ναυαγών, μιας αντιμετώπισης παρείσακτων, μιας έστω περιπολίας στο Αιγαίο …. αν βέβαια έχουν τέτοια ανάμνηση, διότι τελικά φαίνεται ότι :

«Πολλοί υπηρέτησαν … αλλά δεν το κατάλαβαν, πολλοί φόρεσαν στολή …. αλλά ουδέποτε τη σεβάστηκαν» !!