Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 12:30 το πρωί στην λέσχη του συλλόγου Φειδίου 10, ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και η εφημερίδα ΞΙΦΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην πρώτη εκδήλωση του 2015.
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα (όπως κάθε χρόνο ) την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ε. ΑποστολάκηςΠΝ , ο Υ/ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Α. Θεοδοσίου ΠΝ, ο ΑΕ /ΔΝΕ Αρχιπλοίαρχος Αγγελόπουλος ΠΝ, ο Υποδιευθυντής ΤΕΣ Πλοίαρχος Μαυριδόπουλος ΠΝ, ο Υποδιοικητής ΣΜΥΝ Αντιπλοίαρχος Α. Δούκας ΠΝο Διευθυντής ΠΟΝ Πλοίαρχος Ι. Μαγουλάς ΠΝ ο Πανοσιολογιότατος Ιουστίνος Μαρμαρινός, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣ Σ. Τσουκαράκης, ο Διευθυντής του ΜΤΝ Αρχιπλοίαρχος Ν. Πέτσος ΠΝ ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σ. Παιρβενάς , ο Πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ Γ. Ροΐδης, ο εκπρόσωπος του ΣΥΣΜΕΔ Τ. Δροσόπουλος ο εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ Μ. Τσαρδάκης ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΜΥΝ Λ. Σφακτός, ο εκπρόσωπος του ΣΑ/ΣΤΥΑ Παναγιώτου ο εκπρόσωπος του ΕΣΝΑ Μαζαράκης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υ/Β Ραδίτσας ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου Ν. Μιχαήλ ο Επίτιμος Πρόεδρος και Διευθυντής της εφημερίδας ΞΙΦΙΑΣ Ν. Πλατανάκης ο Πρόεδρος της Ένωσης Καρδιοπαθών Κ. Μακρής, και ο Βετεράνος του ΒΠΠ και μέλος του συλλόγου Τάσος Μπουρνιάς καθώς πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειες τους και φίλοι του συλλόγου . Η τελετή άρχισε με την προσφώνηση των προσκεκλημένων από τον εκπρόσωπος συλλόγου Δημήτρη Δέδη .Στην συνέχεια ο πατέρας Ιουστίνος ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και την εκδήλωση ,κατόπιν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του συλλόγου Ευστράτιος Ζουπαντής και αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους είπε :

 Ομιλία ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 Αξιότιμοι
Κύριε Αρχηγέ / ΓΕΝ
Κύριε Υπαρχηγέ/ΓΕΕΘΑ
Κύριε Διοικητά της ΔΝΕ
Κύριε Υποδιοικητή της ΣΜΥΝ Πανοσιολογιότατε,
Κύριοι Πρόεδροι-Εκπρόσωποι που μας τιμάτε με την παρουσίασας ΕΑΑΝ, ΜΤΝ, ΠΟΕΣ,ΣΥΣΜΕΔ, ΕΣΝΑ, ΕΣ/ΥΒ,
ΑΝΕΑΕΔ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ΣΑ/ΣΥΔΑ, ,ΕΝΩΣΗΣ/ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ, ΚΕΘΑ, Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου μας

 Κύριες κύριοι αγαπητοί συνάδελφοι μέλη και φίλοι του συλλόγου
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ) σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στον μικρό αλλά ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο των γραφείων μας.

 Σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία
Γνωρίζεται πως παρά τις όποιες δυσκολίες και το γεγονός πως δεν είμαστε επαγγελματίες, προσπαθούμε μέσα από την εφημερίδα και την ιστοσελίδαΞΙΦΙΑΣ να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ενημερώνουμε τους συναδέλφους ε.ε και ε.α για τα προβλήματα του κλάδου μας.

 Κάνοντας ένα απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο σύλλογος μας ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του Π.Ν και άλλων φορέων.

 Επισκεφτήκαμε και ενημερώσαμε το ΓΕΝ και τις μεγάλες Διοικήσεις,για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εε και εα στελέχη και αντηλλάγησαν απόψεις – προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση .

 Μαζί με τους συλλόγους ΣΞ, ΠΑ, σαν συντονιστικό των αποφοίτων σχολών υπαξιωματικών, επισκεφθήκαμε τα γενικά επιτελεία ΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ,καθώς και τα αντίστοιχα μετοχικά ταμεία ΜΤΣ,ΜΤΝ,ΜΤΑ, προκειμένου να τα ενημερώσουμε για τα τρέχοντα προβλήματα των στελεχών.

 Σε όλες τις επισκέψεις ανταλλάξαμε απόψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση, και λύση των προβλημάτων του κλάδου μας.

 Με τη συνεργασία δικηγόρου, κάναμε ενημέρωση των μελών μας και όλων των συναδέλφωνγια προσφυγές στις περικοπές των συντάξεων.

 Συμμετείχαμε μαζί με όλους τους φορείς των ΕΔ στις κινητοποιήσεις των στελεχών για τις περικοπέςμισθών –συντάξεων.

 Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε μαζί με τον Λαό σε όλες τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την ανεργία τις απολύσεις τα χαράτσια κ.α.

 Διαθέτουμε τα γραφεία μας στους συναδέλφους όταν μας ζητηθούν για τις συνευρέσεις τους.

 Και τη νέα χρονιά, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως θα είμαστε παρόντες σε κάθε κίνηση, και θα διεκδικούμε σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με την συμμετοχή όλων,τα δίκαια αιτήματά μας, μέσα στα νόμιμα πλαίσια που μας επιτρέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας, όπως άλλωστε κάναμε έως σήμερα.

 Τα οικονομικά προβλήματα πιστεύω λίγο-πολύ λόγω της κρίσης υπάρχουν σε όλους μας, γι' αυτό να συνεχίσουμε να διεκδικούμε να μας επιστραφούν ότι μας πήραν.

 Θύμα της κρίσης δυστυχώς έπεσε και ο σύλλογος μας ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε σημείο που χρειάστηκε να μειώσουμε τις σελίδες της εφημερίδας ΞΙΦΙΑΣ.
Θεωρώντας ότι η πλειοψηφία των μελών μας και φίλων δεν επιθυμεί να σταματήσει η φωνή του ΞΙΦΙΑ , σας παρακαλώ όλους να μην αμελείτε την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής που αποτελεί το μοναδικό έσοδο του συλλόγου μας.

 Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΑΑΝ για την δωρεά Της Τηλεόρασης προς τον σύλλογο μας καθώς τον Διευθυντή ΠΟΝ για την συνεισφορά τους στην σημερινή εκδήλωση.

 Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά.