2019 01 25 neoi arxigoi 630x420

 

Λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων, χθες το βράδυ 25 Ιαν 2019 πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας κατά το οποίο έγιναν κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
 
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε περίπου στις 20:00μμ και ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μιάμιση ώρα, με το Συμβούλιο να αποφασίζει την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στην ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Στην θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ επιλέχθηκε ο Πτέραρχος, πλέον, Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος μέχρι πρότινος διατελούσε Αρχηγός ΓΕΑ.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τον Πτέραρχο διαδέχθηκε στην θέση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αντιπτέραρχος (Ι), Γεώργιος Μπλιούμης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.
 
Αλλαγή φρουράς και στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, καθώς ως αντικαταστάτης του, μέχρι χθες, Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή, ορίστηκε ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, μέχρι πρότινος Διοικητής Δ' Σώματος Στρατού.
 
Σταθερός στην θέση του παρέμεινε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο οποίος θα συνεχίσει την θητεία του για έναν ακόμη χρόνο. 
 
Παράταση για ένα έτος πήρε και η θητεία του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη.
 
 
 

sigjrr