31 / 1/ 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 

Εκπλήσσει η κλήση σε απολογία του προέδρου και του γραμματέα  του ΣΥΣΜΕΔ κ.κ Τσουκαράκη και Τσάκαλου με αφορμή ένα κείμενο αποδεκτό από όλους μας εν ενεργεία και αποστρατεία  στρατιωτικούς, τόσο από απόψεως περιεχομένου όσο και με βάση την στρατιωτική δεοντολογία.

 Η επιστολή / απόφαση των μελών του ΣΥΣΜΕΔ που έφερε όπως οι νόμοι ορίζουν τις υπογραφές του Προέδρου και του Γραμματέα,  αφορούσε το ευαίσθητο θέμα των αποδοχών μας στο βαθμό που έχουν πλησιάσει το θλιβερό κατώτατο επίπεδο για οριακή επιβίωση, καθώς και ζητήματα συνταξιοδότησης, αλλά και της μονιμότητας μερίδας στρατιωτικών και αναζητούσε υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στις φήμες που δημιουργούσαν αναταραχή και προβλήματα!

Φαίνεται ότι διαφεύγει της προσοχής των κυβερνώντων και της στρατιωτικής ηγεσίας, ότι η παραβίαση των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων, που ουσιαστικά διαπράττεται με τις κλήσεις σε απολογία, επιδρά αρνητικά στο ανθρώπινο δυναμικό  και κατά συνέπεια  στην αμυντική ικανότητα  των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Αναρωτιόμαστε, εάν υπήρξε η παραμικρή σκέψη και ο ελάχιστος προβληματισμός για το κατά πόσο η κίνηση αυτή θα επηρεάσει το ηθικό των υπαξιωματικών και αξιωματικών;

Ο ΣΥΣΜΕΔ τόσο στην παρούσα περίπτωση όσο και γενικότερα μέχρι σήμερα στην πράξη έχει επιδείξει στις δημόσιες ενέργειές του ωριμότητα και σύνεση προστατεύοντας τη νομιμότητα των προβαλλόμενων θεμάτων ενώ κινείται μέσα στα όρια της ευπρέπειας και της δεοντολογίας ! Έχει κατ' επανάληψιν καταδείξει πως τα μέλη του έχουν πρώτα κατά νου την Άμυνα της χώρας και παράλληλα αν όχι δευτερευόντως τα δικαιώματά τους ως άνθρωποι και πολίτες.

Αναρωτιόμαστε, κανείς δε σκέφτηκε πως ακόμα και στους αποφασίζοντες είναι απαραίτητη η  ΣΥΝΕΤΉ φωνή και η δράση του ΣΥΣΜΕΔ;

Κάτι που σίγουρα διαφεύγει της προσοχής των κυβερνώντων είναι ότι η ενέργεια του ΣΥΣΜΕΔ κρύβει πίσω της την απελπισία και τα  συντριμμένα όνειρα, φιλοδοξίες και ελπίδες. Την οργή, αν και είναι έντονη ανάμεσα στα στελέχη, ο ΣΥΣΜΕΔ αποφεύγει ακόμα να την εκφράζει ενεργώντας πάντοτε ήρεμα και συνετά. Τον πανικό δεν τον σπέρνει στα ε.ε στελέχη ο ΣΥΣΜΕΔ τον σπέρνει η       τρικομματική κυβέρνηση με την έως τώρα ακολουθουμένη οικονομική πολιτική.   

Οι κλήσεις σε απολογία προς τον πρόεδρο και τον γραμματέα  του ΣΥΣΜΕΔ:

·        στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εν ενεργεία στρατιωτικών και είναι συνέχεια των προσπαθειών εκφοβισμού τους το περασμένο φθινόπωρο, με σκοπό να τους αποτρέψουν από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

·        αποτελούν προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας συνολικά.

Επίσης εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα επίδειξης πυγμής σύμφωνα με την γενικότερη πολιτική των επιτάξεων, των δικαστικών απαγορεύσεων των απεργιών, των άγριων επιθέσεων των ΜΑΤ και συλλήψεων, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η σκλήρυνση αυτή της στάσης των κυβερνώντων λαμβάνεται, ώστε να αποθαρρύνουν αντιδράσεις ενόψει των ακόμα σκληρότερων οικονομικών μέτρων και κατάργησης δικαιωμάτων που έρχονται εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού!

 Έτσι σε συμπαράταξη με το λαό, φορείς και συνάδελφοι ε.α. που είναι ή δεν είναι ενταγμένοι σε φορείς

δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια, ότι είμαστε:

α. αντίθετοι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό

     β. αλληλέγγυοι με τους εγκαλούμενους συναδέλφους

     γ. αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τη δράση μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια

 

Καλούμε όσους συναδέλφους που δεν έχουν υπογράψει, να υπογράψουν αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας και να βρίσκονται σε ετοιμότητα!

 

Καλούμε τα κόμματα να πάρουν δημόσια θέση και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπούν οι προσπάθειες τρομοκράτησης και φίμωσης των στελεχών με ενέργειες που κινούνται στα όρια μιας γκρίζας νομιμότητας.

Απευθύνουμε έκκληση στους Δημοκρατικούς φορείς της χώρας  να  παράσχουν  την υποστήριξη τους.

 

Οι Φορείς

 

 

Κ.Ε.Θ.Α.                      ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ

 

 

 

 

Συνάδελφοι ε.α. ( ακολουθούν υπογραφές  υποστήριξης του κειμένου )