ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Δ.Σ.  ΣΑ/ΣΜΥΝ & ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ
1.          Σχετικά με τη δρομολογημένη διαδικασία συνένωσης των δύο φορέων  ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και ΣΑ/ΣΜΥΝ, όπως αυτή αποφασίστηκε σχεδόν παμψηφεί από τις δύο έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις (Γ.Σ) των δύο φορέων (25/4 & 20/5/18), διαπιστώνεται μια συνεχιζόμενη, παρά τα συμφωνηθέντα, «διαδικτυακή» παρελκυστική τακτική  από μικρή ομάδα συναδέλφων που συμμετείχαν και στις δύο Γ.Σ.
2.         Απορροίας άξιον είναι το γεγονός ότι, στις Γ.Σ. οι εν λόγω συνάδελφοι δεν εξέφρασαν αντιρρήσεις διαφορετικές από εκείνες της πλειοψηφίας.
3.        Τα Δ.Σ. των δύο πιο πάνω φορέων δηλώνουν απερίφραστα ότι, θα προχωρήσουν απερίσπαστα στις διαδικασίες συνένωσης σύμφωνα με τις εντολές των δύο εκτάκτων Γ.Σ.
4.        Για όσα μέλη  δεν μπόρεσαν να παραστούν στις Γ.Σ. των φορέων τους, και  προς αποφυγή παραπληροφόρησης τους ενημερώνουμε τα εξής:                                        
           α)  Από τις Γ.Σ. αποφασίστηκε συνένωση των δύο φορέων και όχι απορρόφηση του ενός φορέα από τον άλλο, όπως σκόπιμα αναγράφεται.   
           β)  Ο νέος φορέας «κτίζεται» για τις νεότερες γενιές  αποφοίτων  των παραγωγικών Σχολών Υπαξιωματικών Ναυτικού (ανδρών και γυναικών), καθώς και όσα στελέχη του ΠΝ έχουν ή είχαν την ιδιότητα του Μονίμου Υπαξιωματικού, ανεξαρτήτου  τρόπου προέλευσης (κατάταξης) αυτών.
          γ)  Διάλυση των πιο πάνω φορέων, εν όψει της συνένωσης, δεν προβλέπεται από τα καταστατικά τους.
          δ)  Το νέο καταστατικό που θα προκύψει από τη μελέτη-σύνθεση των  καταστατικών των  δύο φορέων, και μετά από νομική μελέτη δικηγόρου, θα τεθεί υπόψη των μελών και των δύο φορέων σε έκτακτη-κοινή Γ.Σ. για έγκριση. Η ομάδα σύνταξης του νέου καταστατικού συνέρχεται κάθε Τετάρτη (09.30-11.30) στα γραφεία του ΣΑ/ΣΜΥΝ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραστούν στις εργασίες της ομάδας.
5.     Καλούμε όλους τους συναδέλφους που πραγματικά επιθυμούν ένα καινούργιο φορέα, να συνδράμουν συνεκτικά  και όχι διαλυτικά του έργου  των δύο Δ.Σ. 
 6.    Όσον αφορά τους «όψιμους» ενωτικούς, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν  στις διαδικτυακές τους ΄΄κουβεντούλες΄΄για συναδέλφους τους, μόνο θυμηδία προκαλούν και χαρακτηρίζουν τους γράφοντες  και όχι τους αποδέκτες. Άλλωστε, η ευγένεια χαρακτηρίζει και συνάδει με την ανωτερότητα του πνεύματος και της μεγαλοψυχίας. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο παραλήρημά τους, όπως και στο παρελθόν.      
Αθήνα 30 Μαΐου 2018                                                                                                                         
                                                  Τα Δ.Σ. ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ - ΣΑ/ΣΜΥΝ
 
 

sigjrr