Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 11:00  το πρωί στην λέσχη του συλλόγου Φειδίου 10,

Ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ και η εφημερίδα ΞΙΦΙΑΣ έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην πρώτη εκδήλωση του 2012.

 

 

 

 

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα (όπως κάθε χρόνο ) την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία  τους :

Ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Κ. Χρηστίδης , ο Διοικητής ΔΝΕΝ Υποναύαρχος  Αν Κάτσαρης ο εκπρόσωπος του ΤΕΣ Αντιπλοίαρχος Α. Μαυροιδόπουλος ο εκπρόσωπος της  ΣΜΥΝ   Αντιπλοίαρχος Δ. Φιλίνης ο Πανοσιολογιότατος Ιουστίνος Μαρμαρινός ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σ. Παιρβενάς  ο Πρόεδρος του ΜΤΝ Μ. Κανάρης ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΑΕΔ  Ν. Τζοβλάς ο εκπρόσωπος του ΣΑ/ΣΝΔ Σωτηριάδης ο εκπρόσωπος της ΚΕΘΑ Ι. Ντουνιαδάκης ο Πρόεδρος του ΣΑΑΥΣ Κ. Λίγκας ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΜΥΝ Λ. Σφακτός ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΤΥΑ Δ. Τρέσος ο Πρόεδρος του ΣΑΣΥΔΑ Γ. Ρούσσος ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Υ/Β Ε. Μπαιρλής ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου Ν. Μιχαηλ ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου Β. Λαντζουράκης ο Επίτιμος Πρόεδρος και Διευθυντής της εφημερίδας ΞΙΦΙΑΣ Ν. Πλατανάκης και ο Πρόεδρος του συλλόγου Κρδιοπαθών Κ. Μακρής , πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειες τους  και φίλοι του συλλόγου . Η τελετή άρχισε με την προσφώνηση των προσκεκλημένων  από τον Γραμματέα του συλλόγου Χρήστο Ποιμενίδη .Στην συνέχεια ο πατέρας Ιουστίνος ευλόγησε τους παρευρισκόμενους και την εκδήλωση ,κατόπιν πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Βασιλείου και αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους είπε :

         Αξιότιμε  κύριε    Α/ΓΕΝ,  ΔΝΕ, Κύριοι εκπρόσωποι του Δ/ΣΜΥΝ,  Δ/ΤΕΣ, Πανοσιολογιότατε,

Αξιότιμοι  Κύριοι Πρόεδροι/Εκπρόσωποι

ΕΑΑΝ,  ΜΤΝ, ΣΑ/ΣΝΔ , ΕΣΝΑ ,ΕΣ/ΥΒ,  ΑΝΕΑΕΔ ΣΑ/ΣΜΥΝ,  ΣΑ/ΣΤΥΑ , ΣΑΣΥΔΑ,  ΣΑΑΥΣ       Σ/ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ, ΚΕΕΘΑ ,  Επίτιμοι Πρόεδροι του Συλλόγου μας (Μιχαήλ, Λαντζουράκη, Πλατανάκη.)  

            Κυρίες κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί μας προσκεκλημένοι.

    Εκ μέρους  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας για την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας και σας εύχομαι καλή  χρονιά,  χρόνια πολλά  με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Η ετήσια συγκέντρωσή μας είναι και αφορμή να βρεθούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε  θέματα που απασχολούν τόσο τον κλάδο μας αλλά και την κοινωνία.

Όπως όλοι ξέρετε η εποχή αυτή είναι από τις χειρότερες για τη χώρα μας,

και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το   χώρο των Ε.Δ

Δε θέλω να σας κουράσω,  ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω  τα σπουδαιότερα, τα οποία  κατά την γνώμη μας είναι:

Οι μειώσεις συντάξεων ,μισθών ,επιδομάτων,  αποζημιώσεων, λοιπών παροχών  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ,  μείωση του μερίσματος  (του Μ.Τ.Ν κατά 14 %  και του ΕΚΟΕΜΝ κατά 4% )  τα  θέματα σταδιοδρομίας- ιεραρχίας, προαγωγών, ηθικών αμοιβών, Αξιολόγησης, ετών συνταξιοδότησης  Νέο Μισθολόγιο,  λειτουργία του Ν.Ν.Α,  αναβάθμιση ΣΜΥΝ, προβλήματα ΕΠΟΠ   κα.

 

Εμείς  κατά καιρούς τα έχουμε θέσει υπόψη της ηγεσίας του Π.Ν και θα συνεχίσουμε σε νέα επίσκεψή μας να τα ξαναθέσουμε. 

Εμείς τα δίκαια αιτήματα  θα τα διεκδικήσουμε και θα προσπαθήσουμε να τα επιλύσουμε με καλή πίστη αγωνιζόμενοι  σε συνεργασία με την ηγεσία του ΠΝ με τους συλλόγους και τις ενώσεις του χώρου μας και φυσικά τη συμμετοχή και συμπαράσταση όλων σας!

 Ευχαριστώ  και να προσπαθούμε κάθε μέρα να μην χάσουμε τις ελπίδες μας,. 

                                                                       

                                 

             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Τέλος αφού σας υπενθυμίσω πως το ΜΟΝΟ ΕΣΟΔΟ για την λειτουργία του συλλόγου είναι η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΑΣ!! Θέλω να γνωρίζετε ότι η εφημερίδα το Νέο έτος επειδή αυξήθηκαν τα  ταχυδρομικά τέλη θα αποστέλλετε Μόνο στους οικονομικά εντάξει και τις υπηρεσίες του ΠΝ και αν πάλι δυσκολευτούμε θα υπάρχει στο διαδίκτυο.

Επίσης οι συζητήσεις των επιτροπών για την συνένωση των δύο συλλόγων έχουν προχωρήσει και όταν θα ολοκληρωθούν θα φέρουμε το πρακτικό για έγκριση στην Γενική Συνέλευση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να υπάρξει στο μέλλον ένας Σύλλογος για τους Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς ΑΣΣΥ .

17 Ιαν. θα είμαστε παρόντες  μαζί με άλλους φορείς ΕΔ στην Γενική Απεργία να διαμαρτυρηθούμε για τα αντιλαϊκά μέτρα.

 Ακόμη ο σύλλογος μας μαζί με την ΚΕΕΘΑ και τον ΣΥΣΜΕΔ διοργανώνει Ημερίδα στις 25 Ιανουαρίου και ώρα18,00εως 21,00 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια με θέμα¨:

 <<Η κρίση και οι επιπτώσεις στην Εθνική Αμυνα με φόντο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο>> με ομιλητές

  • ·         (Θέμο Στοφορόπουλο, Πρέσβη επί τιμή, με θέμα: Ορατές απειλές κατά της χώρας μας και της Κύπρου.
  • ·         Νίκο Παπαναστάση, Αντισυνταγματάρχη ΣΞ ε.α., μέλος της ΚΕΘΑ με θέμα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο φόντο της οικονομικής κρίσης και των εξελίξεων στην Μεσόγειο.
  • ·         Βαγγέλη Χωραφά, εκδότη του περιοδικού Monthly Review με θέμα: Η κρίση και η Εθνικά άμυνα.

   Δρ. Νικήτα Νικητάκο, Πλοίαρχο (Μ) ΠΝ ε.α., Καθηγητή     του Πανεπιστήμιου του Αιγαίου με θέμα: Οικονομία εν μέσω  κρίσης, για μια αποτελεσματική άμυνα.

 

 και 31 Ιαν. κατάθεση στεφάνου στην μνήμη των συναδέλφων που έπεσαν για την πατρίδα στα ΙΜΙΑ

Ακολούθησε η κοπή της Πίτας σε όλους τους παρευρισκόμενους . Τυχερός της ημέρας ήταν ο εκπρόσωπος του συνδέσμου Υποβρυχίων Ε. Μπαιρλής