2015 11 13 Press conference sod
   Το Συντονιστικό Όργανο Δράσης με τις τρεις  Ενώσεις  Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού -Ναυτικού -Αεροπορίας και τους Φορείς Ν.Π.Ι.Δ. που δραστηριοποιούνται στον χώρο των εν αποστρατεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., έδωσαν Συνέντευξη Τύπου  την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 στην έδρα της  Ένωσης  Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας!
   Εκεί παρουσιάστηκε  η οικονομική κατάσταση των  Στελεχών των Ε..Δ. και των Σ.Α., τα προβλήματα που τους απασχολούν, εν όψει των φημολογούμενων (επικειμένων)  περαιτέρω περικοπών καθώς και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων προεξεχούσης της Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας που θα λάβει χώρα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (15:00) στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στην Αθήνα.
   Σύντομος Χαιρετισμός του προέδρου μας
   Ως πρόεδρος του ΔΣ του ΞΙΦΙΑ, θα ήθελα να τονίσω τους δύο βασικούς λόγους που μας αναγκάζουν σήμερα, αν και στρατιωτικοί, να βγούμε στους δρόμους. 
   Ο πρώτος λόγος, είναι η ρατσιστική αντιμετώπιση της πολιτείας, όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, απέναντι στους συνταξιούχους στρατιωτικούς και συναδέλφους των σωμάτων ασφαλείας, με περικοπές, βασιζόμενες σε ηλικιακά κριτήρια. Ποιους πιάνουν τελικά τα ηλικιακά κριτήρια; Μόνο εμάς.
   Δηλαδή  μετά από 25 με 35 χρόνια υπηρεσίας, ζώντας σε ένα παράλληλο καθεστώς με ιδιαίτερες συνθήκες, αποκλειστική αφιέρωση στο επάγγελμα, αυξημένη επικινδυνότητα  χωρίς ωράρια, με αμέτρητες μεταθέσεις και το σπουδαιότερο  χωρίς  καθόλου δικαιώματα όπως οι άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, να αποστρατευόμαστε ναι μεν σχετικά νέοι σε βιολογική ηλικία αλλά άχρηστοι πλέων και γέροι ως στρατιώτες.  Χωρίς δικαίωμα επιλογής να συνεχίσουμε ή να επιστέψουμε στην υπηρεσία, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε ως συνταξιούχοι με τις ρατσιστικές περικοπές, απόρροια των ηλικιακών κριτηρίων να έχουμε μια επαρκή και αξιοπρεπή διαβίωση για εμάς και τα παιδιά μας.
   Ο δεύτερος λόγος είναι και πάλι θέμα  ρατσιστικής αντιμετώπισης. Ενώ υπεστήκαμε αντισυνταγματικές διπλές, το τονίζω διπλές περικοπές έναντι των υπολοίπων συνταξιούχων και αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα ανώτατα δικαστήρια και  ενώ δικαιωθήκαμε, η πολιτεία συνεχίζει να μην εφαρμόζει την αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστέα απόφαση του ΣτΕ, ώστε απλά να επανέλθει ξανά η ισότιμη αντιμετώπιση μας με τους υπόλοιπους συνταξιούχους.
   Τέλος θα ήθελα να τονίσω, όπως τηρήσαμε τον όρκο που δώσαμε και παραδώσαμε την ελευθερία μας στο κράτος, έτσι θα τηρήσουμε και τον όρκο που δίνουμε σήμερα στις οικογένειες μας αλλά και στους εαυτούς μας, «ότι με κανένα τρόπο δεν θα επιτρέψουμε την συνεχή, ρατσιστική και άδικη αντιμετώπιση των απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας»

 

ΔΕΙΤΕ " ΕΔΩ " ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (VIDEO)