Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, αναφέρθηκε στα ειδικά μισθολόγια υποστηρίζοντας ότι στο ΥΠΕΘΑ και επανέλαβε ότι με τον Καμμένο έχουν βρει λύση ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως μείωση.
 
Τι είπε ακριβώς ο ΑΝΥΕΘΑ:
 
   Σήμερα υπάρχει ένας νόμους ο οποίος λέει ότι για το 2017 και το 2018 θα παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις, γι’ αυτούς που υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια. Όμως, είπαμε στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, πως αν βρεθούν ισοδύναμα, τότε αυτό δεν θα ισχύσει. Σε αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε αρκετά υπουργεία. Είμαστε στα τελειώματα για το πως αυτό θα γίνει. Εκείνο το οποίο είναι βασικό, που το έχουμε ξεκαθαρίσει και συμφωνούμε όλοι πάνω σε αυτό, είναι ότι όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ μείωση στο μισθό τους, στα χρήματα που λαμβάνουν. Υπάρχει βέβαια και η σκέψη να βρεθούν άλλοι πόροι, ώστε να μην πειραχτούν αυτά ή κάποια από τα ειδικά μισθολόγια. 
   Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχουμε κάνει μια δουλειά, αρκετά μεγάλη, τους κωδικούς τους έχουμε. Είναι οι κωδικοί των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που αφορούν ένα ποσό, υπάρχει το ζήτημα της ανασυγκρότησης του Στρατού, του εξορθολισμού, που σημαίνει πχ λιγότερο κόστος στη διαδικασία των μεταθέσεων των αξιωματικών και των υπαξιωματικών, ώστε να μην υπάρχουν συχνές μετακινήσεις και να μπορούν να οργανώνουν καλύτερα της ζωή τους. 
   Το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων κλείνει. Δεν αλλάζει το συνολικό ποσό που πηγαίνει στα ειδικά μισθολόγια και όσοι είναι αυτή τη στιγμή στα ειδικά μισθολόγια δεν πρόκειται να υποστούν μείωση των χρημάτων που παίρνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχουμε και αύξηση, ιδιαίτερα με βάση την ευθύνη την οποία θα έχουν, αλλά και σε ορισμένες ειδικότητες. 
Θα υπάρχει ένα νοικοκύρεμα στο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 20 ειδικές κατηγορίες ειδικών μισθολογίων. Ο προσανατολισμός του Υπουργείου Οικονομικών είναι να περιοριστούν κοντά στις 10. Θα έχουμε νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να είμαστε εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις μας αλλά και για είμαστε εντάξει σε σχέση με αυτό που λέμε ότι δεν θα υπάρχει μείωση. 
Το σωστό είναι το ζήτημα των ειδικών μισθολογίων να αντιμετωπιστεί ενιαία. Δεν μπορούμε να παίζουμε με το επίπεδο της δικαιοσύνης ή της αδικίας. Πρέπει για όλους να ισχύει το ίδιο. Η λογική πρέπει να είναι ενιαία. Αυτή είναι η κυβερνητική λογική”. 
Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο ο ΑΝΥΕΘΑ είπε:
   Έχουμε βρει ένα τρόπο με τον οποίο μπορούμε και συλλειτουργούμε. Είναι σαφείς οι αρμοδιότητες του Υπουργού, σαφείς και οι αρμοδιότητες του Αναπληρωτή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ο καθένας απλά έχει τις αρμοδιότητές του, συζητάμε όλα τα σοβαρά θέματα πέρα από τη διαχείριση της καθημερινότητας.
   Μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις ο ΑΝΥΕΘΑ διαβεβαίωσε ότι “βρίσκονται σε μια πάρα πολύ καλή κατάσταση και επιχειρησιακά και από άποψη ηθικού. Η διαχείριση που κάνουμε και η βοήθεια που δίνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο προσφυγικό  είναι τεράστια και έχουμε καταφέρει σαν Υπουργείο να χρησιμοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα 80 εκατομμύρια που παίρνουμε από τα έκτακτα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Υπάρχουν οι στιγμές που εμείς πρέπει να λέμε, δυσκολία, άρα ευκαιρία προς αντιμετώπιση, άρα αγάντα”.
militaire.gr
 

 

 

sigjrr