2014-10-22-agwges

“Κάντε αγωγές” είναι η προτροπή των “θεσμικών απόστρατων” προς τα μέλη τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν εφαρμόσει απόλυτα την απόφαση του ΣτΕ.
Σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου των Ενώσεων αναφέρεται:
1.-Γνωρίζουμε στα Μέλη μας ότι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων
Αποστράτων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέματα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ και του νέου μισθολογίου το οποίο υπέγραψαν οι συναρμόδιοι Υπουργοί.


2.-Προς το σκοπό αυτό και προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα πλέον τα μέλη μας και όχι μέσω των εφημερίδων και των διαφόρων sites,(ανεπίσημες πληροφορίες), εστάλη επιστολή στους Υπουργούς Οικονομικών σύμφωνα με την οποία ζητήθηκαν διευκρινήσεις και επίσημες απαντήσεις, σχετικά με την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν οι τρείς Θεσμικές Ενώσεις, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ημερομηνία νομοθετικής ρύθμισης και την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
3.-Παράλληλα προωθούνται σχετικές με τα παραπάνω επερωτήσεις από Βουλευτές στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται συνεχείς πιέσεις σε Υπουργούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, στη συζήτηση του προϋπολογισμού.
4.-Επίσης έχει αποφασιστεί να σταλεί άμεσα επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό για συνάντηση με τους Προέδρους των τριών Ενώσεων καθώς και συναντήσεις του Συντονιστικού με τους Αρχηγούς των κομμάτων. Αναμένεται συνάντηση με κ. ΥΕΘΑ.
5.-Τέλος σε περίπτωση μη πλήρους εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, θα γίνει προτροπή στα μέλη μας για ομαδικές αγωγές κατά της μη εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ και αφού πρώτα αποφανθεί το τριμελές συμβούλιο του ΣτΕ μέσα στο Νοέμβριο και βεβαίως εξετάζεται και προσφυγή των Ενώσεων (ΕΑΑΣ,ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ),στο Συμβούλιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
6.-Επισημαίνεται ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο αλλά και οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων , με συνεχείς πιέσεις, οργανωμένα με σχέδιο δράσης και συντονισμένα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η πλήρης εφαρμογή της 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.(Αδιαπραγμάτευτη Θέση μας). Το απέδειξαν εξάλλου όταν κατάφεραν στη συζήτηση του περιβόητου άρθρου 221( εν μέσω καλοκαιριού) ,να μη συμπεριληφθούν τα Μετοχικά μας Ταμεία στο ΕΤΕΑ.
7.- Διαβεβαιώνουμε τα Μέλη μας πως η αντίδρασή μας θα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, συνεχής και δυναμική, όπως μέχρι τώρα, ενώ θα εξαντλήσουμε κάθε άλλο νόμιμο μέσο.
8.-Τέλος, καλούμε τα μέλη μας σε εγρήγορση, για άμεση πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και δυναμικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Πηγή:Onalert