2016 11 10 maximou 630x354
 
Στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εν όψει τη επικείμενης εφαρμογής νέων ειδικών μισθολογίων που θα περιλαμβάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Οι Δανειστές πιέζουν για περικοπές μισθών, κατι που οι στρατιωτικοι δεν αντεχούν, οπως εχει πει και ο κ. Καμμένος. 
Η κατάθεση των ειδικών μισθολογίων εχει αργήσει χαρακτηριστικά καθώς αναμένονταν να ψηφιστούν μεχρι τέλος Σεπτεμβρίου, είχε δηλώσει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Ακόμη όμως φαίνεται οτι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μεταξύ των υπουργείων, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους στρατιωτικούς. 
Σύμφωνα με τα σχέδια ειδικών μισθολογίων που εχουν δει το φως το δημοσιότητας η κυβέρνηση θα στηριζε το να μην γινουν περικοπες στην "προσωπική διαφορά". 
Όπως αποκάλυψε ομως χθες το NewsIt οι θεσμοί πιέζουν να καταργηθει το μέτρο της "προσωπικης διαφοράς". Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του NewsIt η θεσμοί επανέρχονται στην πρόταση της περικοπής της "προσωπικής διαφοράς" που θα παίρνουν οι παλιοί συνταξιούχοι όταν υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στη σύνταξη που έπαιρναν και σε εκείνη που θα προκύψει με τον επανυπολογισμό της σύνταξης με το νέο σύστημα. Είναι σαφές οτι το μέτρο αυτο οδηγεί ευθέως σε περικοπές.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εθεάθει στο Μαξίμου συνοδεία στρατηγών. Ελπίζουμε να υπαρξει λύση. 
Πηγή: www.onalert.gr