Οι "παγίδες" του προεκλογικού προϋπολογισμού για τους στρατιωτικούς - Ποιες είναι.
Ποιες είναι οι “παγιδες” στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ,επισημαίνουν οι στρατιωτικοί που το διάβασαν.
Σύμφωνα μ΄ όσα διαπίστωσαν:


• Από το προσχέδιο του Π/Υ 2015 δεν μπορούν να βγουν ακριβή και ασφαλή συμπεράσματα, διότι παρόλο που πέρασε από την τρόικα, θα μεσολαβήσουν οι επιτροπές της Βουλής, οι όποιες "διορθώσεις" λόγω των πιέσεων της προεκλογικής περιόδου που διανύει η χώρα , καθώς και οι πιέσεις από το ποσοστό των αγωγών από Ε.Δ., Σ.Α., και Δικαστικό Σώμα.

• Όπως προκύπτει , τα 414,7 εκατομμύρια ευρώ που προτίθεται η Κυβέρνηση να δώσει ως αναδρομικά σε Ε.Δ., Σ.Α,  Δικαστικό Σώμα και στους συνταξιούχους αυτών το 2015, επ ουδενί τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι μιλάμε για το 100% των αναδρομικών από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τις 30/6/2014, αλλά για ένα ποσοστό της τάξης 40% με 50%!

• Δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα ξεκινήσουν να δίνονται και σε πόσες δόσεις.

• Όπως προκύπτει από τα trop1,3, (βλέπε στο τέλος του άρθρου το προσχέδιο) η μισθοδοσία των  Ε.Δ., Σ.Α,  και των συνταξιούχων αυτών, για το 6μηνο από 1/7/14 έως 31/12/14 θα είναι αυξημένη κατά 126,2 εκατομμύρια ευρώ. Άρα και στο τροποποιημένο μισθολόγιο που προκύπτει από την 1/7/2014 βγαίνει το συμπέρασμα ότι  είναι  κι αυτό όπως και τα αναδρομικά, σε ένα ποσοστό του 40% με 50% του του μισθολογίου που ίσχυε τον Αύγουστο του 2012.

• Οι αλλαγές (με την ποσοστιαία αύξηση του μισθού) που θα εμφανιστούν στις αποδοχές/συντάξεις του καθενός και της καθεμίας, θα είναι με την μισθοδοσία του Δεκεμβρίου που θα δοθεί την 27η Νοεμβρίου. Στην μισθοδοσία αυτή εκτός από τη μηνιαία αύξηση που θα κυμαίνεται ανάλογα με τον βαθμό, 5 έως 230 ευρώ περίπου, θα υπάρχουν και αναδρομικά 6 μηνών (από 1/7/2014 που θα ισχύει το τροποποιημένο μισθολόγιο).

Για τους συνταξιούχους δεν θα είναι επακριβώς η αύξηση στο 40 με 50% των συντάξεων του Αυγούστου του 2012, αλλά κατά ένα ποσοστό 20% λιγότερο λόγω των ΛΑΦΚΑ που μεσολαβούν.

• Όσοι λοιπόν εν ενεργεία Στελέχη θέλουν να διασφαλίσουν όλο το ποσό των αναδρομικών που δικαιούνται βάση της απόφασης του ΣτΕ, η αγωγή είναι μονόδρομος. Οι Ενώσεις Στρατιωτικών σε όλες τις περιφέρειες στην Επικράτεια σας "περιμένουν”.  
Τι εκτιμούν ότι προσπαθεί να επιτύχει η κυβέρνηση οι στρατιωτικοί;

" Θα εμφανιστεί" να λαμβάνουν τα ε.ε και ε.α Στελέχη  των Ε.Δ. των Σ.Α. ένα μαζεμένο (κουτσουρεμένο στην πραγματικότητα) ποσό λόγω των αναδρομικών τέλος Νοεμβρίου και στην συνέχεια θα κληθούν να πάνε να ψηφίσουν με τις "τσέπες γεμάτες"!

Πηγή: Onalert

  --->   --->   Προσχέδιο Κρατικού Προυπολογισμού.