ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Προς : ΟΛΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισες 

Εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε μαζί με τον Ελληνικό λαό μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον της ίδιας της ύπαρξής μας. Οι περικοπές των συντάξεων, μας έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, η αξιοπρέπειά μας βάλλεται καθημερινά, το έργο που τόσα χρόνια προσφέραμε στην ασφάλεια της πατρίδας απαξιώνεται, οι σημαίες της  Εθνικής μας κυριαρχίας η μια μετά την άλλη υποστέλλονται. Τα πάντα υποτάσσονται στις αξιώσεις των τροικανών  και οι κυβερνήσεις συναγωνίζονται ποια θα τους είναι πιο αρεστή.

Ανησυχούμε για κείνα που θα ακολουθήσουν, ανησυχούμε για την επιβίωση τη δική μας και των παιδιών μας, ανησυχούμε για τις αρνητικές συνέπειες στην αποτρεπτική δύναμη των ΕΔ που έχει η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

Οι μέχρι τώρα ήπιες και πολιτισμένες διαμαρτυρίες μας δεν είχαν κανένα θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα η κυβερνητική αδιαλλαξία έδειξε την πυγμή της  στους ε.ε. συναδέλφους μας οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρότερα από μας και τη μοναδική φωνή προβολής των αιτημάτων που είχαν την τιμώρησαν με φυλακή σαν να ήταν  ένας κοινός παραβάτης.

Η κυβέρνηση με τους υπουργούς της προχωρά κάθε μέρα σε νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, πανηγυρίζοντας συγχρόνως, σαν να επιτελεί κάποιο σπουδαίο εθνικό έργο. Είναι σαν να την έχει πιάσει αμόκ και επιτίθεται άγρια να εξαφανίσει κάθε δικαίωμα. Οι ευγενικές μας παρεμβάσεις φαίνεται ότι δεν κινητοποιούν κανένα συναίσθημα ούτε καν αυτό της εξ συνήθειας συμπάθειας από τους κυβερνώντες.

Οι θεσμικές και όχι μόνο ενώσεις αποστράτων εξαντλούν σχεδόν αποκλειστικά όλη την αγωνιστικότητά τους σε παραστάσεις και συναντήσεις με υπουργούς, αυτούς δηλαδή που ανέλαβαν το έργο της εξόντωσής μας. Και τι προσδοκούν ; Μια αόριστη υπόσχεση όπως αυτές τις ανάλογες που δίνουν  σ’ όλο το λαό και τις  οποίες καταπατούν.

Μετά απ’ όλα αυτά προβάλλει το ερώτημα τι κάνουμε από δω και πέρα; Θα μείνουμε απαθείς θεατές στο συντελούμενο έγκλημα της κατακρεούργησης των συντάξεών μας  και στη καλύτερη περίπτωση θα στέλνουμε επιστολές διαμαρτυρίας

Η εύλογη απάντηση είναι ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε. Το αυτί των κυβερνώντων δεν ιδρώνει από τα όποια παράπονα και κρίσεις αν εκφράσουμε. Χρειάζονται δυναμικότεροι τρόποι διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε όλους τους συναδέλφους να σκεφτούμε και να συσκεφτούμε ώστε να βρούμε τους προσφορότερους τρόπους αποτελεσματικότερων κοινών αντιδράσεων.

Οι όποιες ιδεολογικές διαφορές που φυσικά  υπάρχουν μεταξύ μας δεν μπορούν ν’ αποτελέσουν παράγοντες  καχυποψίας  ούτε και τροχοπέδη στη συλλογική μας δράση.  Αντίθετα πρέπει να δυναμώνουν την ένωση για τον απλό λόγο της ύπαρξης του  κοινού τόπου  που δεν είναι άλλος από τις ίδιες ανησυχίες , τους ίδιους φόβους, τις ίδιες προσδοκίες.

Οι επερχόμενοι θα μας κρίνουν αυστηρά αν δεν κάνουμε το διεκδικητικό πρέπον.

 

Προτάσεις, σκέψεις, ιδέες καλό θα ήταν να διατυπώνονται είτε προφορικά στον ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, (Φειδίου 10, Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη 10.00-13.00) είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του Ξιφία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , η στο Τηλ/Fax: 210-7564526.

Ειδικά κάθε Τετάρτη 11:00

Καλούμε όλα τα μέλη, τους φίλους του συλλόγου και λοιπούς φορείς να προσέρχονται στα γραφεία μας για ανοικτή συζήτηση ανταλλαγή ιδεών και ενημέρωση για ότι μας απασχολεί, προκειμένου να λαμβάνουμε αποφάσεις για τους τρόπους διεκδίκησης και αντίδρασης.

 

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σ’ αυτό το διάλογο θα δώσει την καλύτερη λύση, για να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην πράξη.

 

Για το Δ.Σ

 

Η  Γενική  Γραμματέας                                             Ο Πρόεδρος

 

Ευαγγελία Φιλτικάκη                                              Νικόλαος Βασιλείου

 

 

Download