Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι
Η Α.Κί.Σ. 15 μήνες μετά την ιδρυτική της διακήρυξη (10 Νοε. 2010) , αποτελεί σήμερα τον κατεξοχήν διεκδικητικό φορέα όλων των αποστράτων του Στρατού Ξηράς, ανεξαρτήτως προέλευσης. Η ευθύνη και οι υποχρεώσεις  έναντι των μελών μας , οδήγησαν το νεοεκλεγέν ΔΣ στην απόφαση δημιουργίας ενός και μόνο δικτυότοπου , μέσω του οποίου κάθε απόστρατος του Στρατού Ξηράς θα μπορεί εύκολα να βρεί κάθε πληροφορία για την Α.Κί.Σ καθώς και να επικοινωνήσει μαζί μας. Για να συνδεθείτε πατείστε ΕΔΩ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τον Απρίλιο έρχονται τα "ειδικά μισθολόγια".Βιάζεται η τρόϊκα που "ξεζουμίζει" την Άμυνα

Σε κατάσταση συναγερμού στο ΥΕΘΑ ,αφού η τρόϊκα επιχειρεί νέα επίθεση στο χώρο της Άμυνας και ειδικά στα στελέχη και το προσωπικό. Οι "τροϊκανοί",σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούν κι άλλες περικοπές στην Άμυνα,πέραν των 125 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν αποφασιστεί για το 2012!

Επιπλέον ζητούν τη καθιέρωση των ειδικών μισθολογίων σε στρατιωτικούς,διπλωμάτες και δικαστικούς, από τον Απριλίο και όχι από τον Ιούνιο.Η επιμονή οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι αυτά τα μισθολόγια θα προβλέπουν νέες μειώσεις για τους μισθούς των στρατιωτικών οι οποίες μπορεί και να ξεπεράσουν το 10%!

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Το τέλος της εθνικής μας κυριαρχίας - "Κατάσχεση δημόσιας περιουσίας, σύλληψη, κράτηση..."

  Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το νέο Μνημόνιο που αποδεικνύει ότι όχι απλώς παραδίδεται η χώρα στους ξένους δανειστές, αλλά όπως το defencenet.gr έχει αποκαλύψει ανοίγει το δρόμο ακόμα και για επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, αλλά και συλλήψεις Ελλήνων δημόσιων λειτουργών στο εξωτερικό ή όπου βρίσκονται, δημοσιεύουμε σήμερα. Πρόκειται όχι για επιστροφή στην βαυαροκρατία, αλλά επιστροφή στην Φραγκοκρατία.
Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:

Εθνική Άμυνα ΥΠΟ την "τρόϊκα" και οι ευθύνες των Αρχηγών

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Όταν το Onalert είχε γράψει για “επίτροπο” και στο χώρο της Εθνικής Άμυνας, ο τότε ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης είχε επιχειρήσει να “διακωμωδήσει” το θέμα ζητώντας τη διεύθυνση του γραφείου του. Του τη προσδιορίσαμε ,αλλά πάλι δεν δεχόταν ότι οι δαπάνες του Εθνικής Άμυνας πέρναγαν από το “μικροσκόπιο” ενός υπάλλήλου της τρόϊκας.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Μνημόνιο: Καταφθάνει η γενιά των 400 ευρώ!


Αλλαγές-σοκ προβλέπονται στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της η… γενιά των 400 ευρώ. Όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χάνουν τρεις μισθούς, ενώ σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών- που με βάση τις πληροφορίες μειώνονται κατά 32%.Οι μισθοί που προβλέπονται στην ΣΣΕ πρόκειται να μειωθούν κατά 22%. Ο νεοπροσλαμβανόμενος σήμερα δικαιούται με βάση τη συλλογική σύμβαση 751,39 ευρώ μεικτά το μήνα. Με την περικοπή, ο μισθός θα μειωθεί κατά 150,28 ευρώ και θα περιοριστεί στα 586,08 ευρώ (ήτοι 487,45 ευρώ καθαρά).

Για παράδειγμα, έγγαμος με δύο τριετίες σήμερα έχει μισθό 1.037,13 ευρώ, ενώ με τη μείωση 22% θα περιοριστεί στα 808,96 ευρώ μεικτά.

Πρωτοφανής είναι η μείωση των μισθών για νέους κάτω των 25 ετών, καθώς εκτός από τη γενική μείωση κατά 22% που ισχύει για όλους, θα έχουν μία «έξτρα» μείωση 10%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς οι μεικτές αποδοχές ενός νέου εργαζομένου πέφτει στα 510,94 ευρώ (δηλαδή οι καθαρές αποδοχές πέφτουν κοντά στα 400 ευρώ).

Πρώτα υπογραφή και μετά φυλακή οι πολιτικoί! Δήλωση-βόμβα από "παπαδημικό"


Πρώτα τους βάζουν να υπογράψουν και να πάρουν την ευθύνη της καταστροφής και μετά θα τους βάλουν και φυλακή: Με μια δήλωση-βόμβα στην οποία αναφέρεται ευθέως σε ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή δεινή κατάσταση ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος δείχνει την πολιτική γραμμή που προτίθενται να ακολουθήσουν οι τροϊκανοί.

Κόβουν άλλα 325 εκατομμύρια από τις αμυντικές δαπάνες.

Κόβουν άλλα 325 από το υπουργείο Άμυνας; Μια δήλωση του Μπεγλίτη,του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα,κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών  πρέπει να διευκρινιστεί.

  

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δηλώσεις-σοκ από Μπεγλίτη: Τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα και τα ειδικά μισθολογία (βίντεο)



Οποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση τον Ιούνιο θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Π. Μπεγλίτης. Δεν έχουμε επιχειρήματα, είπε ο ίδιος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Eτοιμάζουν αυξήσεις φόρων έως και πάνω από 1.500%!


Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους ασύλληπτο βάρος, καθώς οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500% (!) σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010, ενώ οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά πλήττονται περισσότερο.

Η συνυπηρέτηση συζύγων "αγκάθι" για τις οικογένειες των ΕΔ


Περισσότερες από 2.000 οικογένειες στελεχών των Eνόπλων Δυνάμεων έχουν «σπάσει» στα δύο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να διευθετήσουν θέματα συνυπηρέτησης συζύγων.

Προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των αποστράτων

Την περασμένη Τρίτη, στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκαν από ανώτατους εν ενεργεία αξιωματικούς για τα νέα δεδομένα στην υγειονομική τους περίθαλψη και όχι μόνον. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς, οι αποστρατευόμενοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί παραδίδουν...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ: "Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007"


«Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α.Κί.Σ.

Στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή  03 Φεβρουαρίου 2012  συνήλθε στα γραφεία επί της οδού Μελισσών 10 , Κηφισιά μετά από πρόσκληση του πλειοψηφίσαντα συμβούλου Χρηστίδη  Χρήστου ,  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προήλθε από τις εκλογές της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών ( Α.Κί.Σ.) , με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα».

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Η ντροπή της Χαγής!Σοκ από την απόφαση για το Δίστομο.Κι ένα βίντεο για τους δικαστές



Τα λόγια οργής δεν είναι αρκετά και τα δάκρυα στέρεψαν τόσα χρόνια μετά. Υπήρχε πάντα η αμυδρή ελπίδα της απονομής Δικαιοσύνης για όσους έζησαν τη Σφαγή στο Δίστομο.Για τα παιδιά που δεν έζησαν αλλά για πολλά χρόνια μετά ,μέχρι που μεγάλωσαν οι μανάδες τους τα έντυναν πάντα με μαύρα ρούχα!

Δίστομο:σήμερα η απόφαση της Χάγης



Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας για την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου υπέρ του Διστόμου.