ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
Ζαλόγγου 7, Αθήνα 10678
http://www.ketha.gr/nea.html 
e - mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
49 Χρόνια Μετά την Επιβολή της Δικτατορίας 1967 - ‘74
  Την 21η Απριλίου 1967 μια ομάδα επίορκων αξιωματικών, χρησιμοποιώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέλυσαν πραξικοπηματικά την δημοκρατική τάξη της χώρας, με πρόφαση την απόκρουση «του κομμουνιστικού κινδύνου». Οι πραξικοπηματίες εφάρμοσαν το επιτελικό σχέδιο «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», που είχαν συντάξει οι ίδιοι ως επιτελείς, με την εποπτεία των στρατηγών και με την έγκριση του Αρχηγού ΓΕΣ και του βασιλιά. Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποκίνησαν και στήριξαν την δικτατορία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια τους της εποχής, για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 
  Τα αποτελέσματα της δικτατορίας γνωστά: φυλακές, εξορίες, βασανισμοί χιλιάδων πατριωτών, όχι μόνο κομμουνιστών αλλά κάθε δημοκράτη πιθανού αντιπάλου της χούντας. Τα κόμματα απαγορεύτηκαν. Επιβλήθηκε λογοκρισία. Τελευταία πράξη του έργου της το πραξικόπημα στην Κύπρο, με συνέπεια την εισβολή των Τούρκων και εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες αγνοούμενους και έκτοτε μεγάλο μέρος της Νήσου υπό κατοχή.
  Αριθμός μονίμων στελεχών του στρατού έχουν τις ευθύνες τους! Όμως οι ΕΔ σαν φορέας, παράλληλα με την αντιμετώπιση του «από Βορρά κινδύνου», έπαιζαν και ακόμα έναν βασικό ρόλο, που τους είχε ανατεθεί μετεμφυλιακά: την προστασία του συστήματος και των αξιών της καθεστηκυίας τάξης. Η χούντα δεν ήταν μόνο «ξενοκίνητη». Ο μηχανισμός λειτουργούσε επί χρόνια. Οι πολιτικοί της καθεστηκυίας τάξης γνώριζαν αυτούς τους ρόλους, τους συντηρούσαν, άρα έχουν ευθύνες. Σήμερα ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη για το σύνθετο, διαρκές και κάθε άλλο παρά «στιγμιαίο» έγκλημα. 
  Οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) και τα στελέχη τους έχουν κατασυκοφαντηθεί στο σύνολό τους για το πραξικόπημα και την ανωμαλία 1967-1974. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι πολλοί Υπαξιωματικοί και Αξιωματικοί και των τριών κλάδων των Ε.Δ. αντιστάθηκαν στη χούντα, οργανώθηκαν σε «παράνομες» αντιχουντικές ομάδες, συνελήφθησαν και βασανίσθηκαν, αποτάχθηκαν, καταδικάσθηκαν και φυλακίσθηκαν / εξορίστηκαν για χρόνια.
  Σαράντα εννιά χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας τα συμπεράσματα από την εποχή εκείνη μένουν αναξιοποίητα:
  •  Το Κυπριακό οδηγείται σε μια ενδοτική και μη αποδεκτή λύση.
  •  Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, αυτοί δηλαδή που στήριξαν την χούντα σε βάρος του λαού και του τόπου, αυτοί που δεν σέβονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προσκλήθηκαν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από κοινού με εκείνες της Γερμανίας και της Τουρκία, προσκάλεσαν εκείνους που ευθύνονται για τους πολέμους που με την σειρά τους, μαζί με την φτώχεια, στέλνουν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.
  •  Η παρουσία της νατοϊκής αρμάδας και της ευρωενωσιακής «φρόντεξ» στο Αιγαίο, μαζί με τις βάσεις και τις Ένοπλες Δυνάμεις που συνεχίζει να παρέχει η χώρα, δεν της εξασφαλίζουν κανένα «εθνικό»συμφέρον. Αντικειμενικά την φέρνουν όλο και κοντύτερα στην εμπλοκή της σε πόλεμο.
  Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου κάθε αγνός πατριώτης και ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που βιώνουν δύσκολες ώρες σε αναμονή του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου με ακόμα βαρύτερα μέτρα σε βάρος τους, οφείλουν να προβληματιστούν γύρω από τα διδάγματα της ιστορίας:
  •  Να παραδειγματιστούν από το φωτεινό παράδειγμα όσων αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν κατά της χούντας, έστω και αν το πλήρωσαν ακριβά! 
  •  Να αγνοήσουν και να απομονώσουν την ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, που εκμεταλλεύεται την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν καταντήσει τον λαό οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, για να σπείρει το δηλητήριό της εκθειάζοντας τους δικτάτορες, διαδίδοντας τα δήθεν «επιτεύγματα» της χούντας. Εμφανίζεται ότι υπερασπίζεται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ κρύβει ότι τα θέλει σε ρόλο μηχανισμού καταστολής ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, όπως ακριβώς έπραξε η χούντα την 21η Απριλίου 1967. 
  •  Να μη λησμονούν πως πατριώτης είναι εκείνος που υπερασπίζεται την Πατρίδα του και το συμφέρον του λαού του.
  Αυτό που λέγεται «αντικομμουνισμός» αλλά αντιμάχεται ευρύ φάσμα πολιτικών, ήταν και τότε, είναι και σήμερα, ο δούρειος ίππος κατά της δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
20 - 4 -  2016
Η γραμματεία της ΚΕΘΑ

 

 

sigjrr